Neem contact met ons op +32 470 02 96 15 of mail naar info@ebikestogo.be

Routes Knooppunt

Fietsroutes vanuit de Voerstreek

Wij hebben voor u 7 fietsroutes uitgestippeld. variërend van 26 km tot 48 km. Bevallen deze routes u niet, dan stippelen wij samen met u een andere route uit!

De Voerstreek (44 – 48 km)

Fietsen langs de dorpjes van Voeren geeft je een gevoel van rust en welbehagen. Met onze E-Bikes kun je alle hellinkjes trotseren, eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over ons glooiende landschap vol flora en fauna. Je komt ook in het Limburgse heuvelland terecht, Eijsden een pittoresk dorpje aan de Maas met veel historie, een stukje Limburgse geschiedenis die zeker de moeite waard is. De forellenkwekerij in St-Pieters-Voeren alsook het Bezoekerscentrum van de Voerstreek moet je zeker bezoeken!

Kuitenbijtersroute (40 km)

Voeren en Zuid-Limburg zijn sterk met elkaar verweven waardoor je niet het idee hebt in België of in Nederland te zijn. Dit is best wel grappig! Het is er net zo mooi. De heuvels, de talluten en de enorme vergezichten zijn een streling voor het oog. Dankzij de E-Bike gelukkig geen pijniging voor je spieren en is het alleen maar genieten!

Moelingenroute (28 – 33 km)

Het eerste dorpje in het westen van Voeren is Moelingen. Een rustig dorpje waar de rivier de Berwijn door stroomt. Een lange klim die even verraadelijk als mooi is brengt U in het centrum van ´s-Gravenvoeren. De prachtig gerestaureerde kerk valt meteen in het oog evenals het kabbelende riviertje dat door het dorp stroomt.

Hier vind U ook ons centrale info-kantoor waar U beslist eens binnen moet gaan al was het maar om de verschillende Voerense dialecten te horen. Verder is het weer een verademing om te midden van het glooiende landschap te fietsen, natuur op te snuiven en zonder veel moeite dankzij de E-Bike te trappen door dit heuvelachtige landschap.

 

Fietsen in Voerstreek en het Heuvelland (45 km)

Je fiets door een heel afwisselend landschap en komt door heel wat leuke dorpjes. Je zult zien dat de voerstreek en het heuvelland heel veel gemeen hebben. Pittoreske dorpjes, kabbelende riviertjes, vakwerkhuisjes en vele vele heuveltjes.

In margraten ligt het amerikaans kerkhof dat zeker een bezoek waard is. Via de mooie dorpjes Mheer, Gulpen en Noordbeek kom je weer in voeren terecht. De grens is fictief want zien kun je hem niet. U heeft totaal geen idee of u in belgië of Nederland bent. Zodra je terug bent in St-Pieters-Voeren, mag je een bezoekje aan de forellenkwekerij zeker aan uw neus voorbij laten gaan.

Kleine landschapselementen in een golvend landschap (26 km)

De Voerstreek is een buitenbeentje in de provincie Limburg. De regio ligt geprangd tussen Nederlands-Limburg en Wallonië. Het bijzonder geboetseerde heuvellandschap trekt heel wat wandelaars en fietsers aan. Al moeten fietsers hier wel rekening houden met heel wat behoorlijke bulten. Maar met onze E-bikes heeft u deze bulten zo getrotseerd. Op de Voerense heuvelflanken zijn graften aangelegd, walletjes in terrasvorm met hagen die erosie moeten tegengaan. De zes dorpen van Voeren beschikken over rijke bosgebieden. Behalve ’s-Gravenvoeren, waar een gezellige toeristische drukte heerst, lijken de andere dorpen hun verleden in alle rust te koesteren.

Grenzeloos (43 km)

Ja inderdaad over de grens, niet dat je het merkt net zo heuvelachtig, net zo mooi en net zo pittoresk. Veel vakwerkhuizen in ere hersteld. Zodat er na ons nog vele van kunnen nagenieten.